ОВДЕ Е КАКО МОЕ ДА ЈА ПОМОГНЕМЕ ВАШАТА БИЗНИС Расте

Немој само да издржиш и гледај другите да прават милиони! Скокајте и искористете го дигиталниот маркетинг за да го зголемите вашиот бизнис!

Курсеви

Научете дигитален маркетинг од професорот на IIM Бангалор и изградете ја својата кариера и развијте го вашиот бизнис!

Корпоративна обука

Искористете го вашиот тим за да го зголемат растот на вашиот бизнис. Зголемете ги вашите колекции за конверзии и рентабилност. Добијте обука од професор IIM во Бангалор. Испробајте ја мојата бесплатна мини обука за Pro Secrets!

Консалтинг

Хакирајте го вашиот раст на бизнисот со тоа што ќе добиете идеална стратегија од професорот на Бангалор од IIM. Добијте активни увид и совети од експерт. Пробајте ги моите бесплатни мини-консултантски тајни денес!

Агенција

Зголемете ги реализациите и рентабилност. Добијте стратегија и имплементација на врвната класа од нашата агенција. Оптимизирајте го ангажманот на социјалните медиуми, платените кампањи, видео маркетингот и оптимизација за раст!


Како можам ?

Еве ги одговорите на некои дигитални маркетинг прашања што може да ги имате!

Како да издвојам буџет за дигитален маркетинг?

Добијте чекор-по-чекор упатство за тоа како паметно да се распредели буџет за платено рекламирање за пребарување, реклами на Фејсбук, прикажување реклами и други.

Како да ја победим конкуренцијата и да останам пред кривата?

Откријте 9 моќни алатки за откривање на дигиталните маркетинг стратегии на вашите конкуренти и заострување на своите.

Како можам да вртоглам со мојот бизнис за е-трговија?

Испитајте ги клучните двигатели на успехот за е-трговија и растат вашата деловна активност.

Како да се рекламирам на моите најпрофитабилни клиенти?

Научете како да ги зголемите своите профити со таргетирање на вистинските клиенти во соодветно време и место.

Како да совладам видео маркетинг?

Грижете се за овие 11 интересни стратегии за да добиете илјадници претплатници и погледи.

Како да го максимизирам рентабилност во дигиталниот маркетинг?

Еве 10 неопходни алатки кои се дел од секој успешен комплет за дигитален продавач.

Високо остроумен, најдобри практики и строго препорачани!

Програмата за обука на професорот Сема е многу остроумен. Ме опремени со концептите и најдобрите практики на дигиталниот маркетинг што можев  веднаш аплицирајте во мојата работа. Како резултат на програмата, јас бев во можност да ги зголемам приходите од мојот деловен профил. Бев во можност да привлечам повеќе клиенти и да подготвам звучна стратегија за дигитален маркетинг и да создадам поголем поврат на инвестицијата. Силно би ги препорачала нејзините програми за други бизниси.

Лакшијата Шарма
Менаџер за маркетинг канали, Western Digital

Неверојатно искуство и холистичко разбирање на дигиталниот маркетинг!

Тоа беше неверојатно искуство што се занимаваше со професорката Сема Гупта на дигиталниот маркетинг. Можев да се снаоѓам себеси и да добијам холистичко разбирање за дигиталниот маркетинг. Научив многу од кампањи во живо, примери и студии на случај. Тоа ми помогна да ја градам кариерата во дигиталниот маркетинг, бидејќи можев да ги применам учењата  во мојата работа и добиј значајни деловни резултати. Сè повеќе луѓе треба да ги користат нејзините услуги за да користат дигитални средства бидејќи иднината му припаѓа на дигиталниот маркетинг.

Нишант Ајер
Менаџер за развој на бизнисот, Charmboard / Ex - Practo

Одлични резултати во мојата кариера!

Учењето од неа даде одлични резултати во мојата кариера. Бев во можност да скокам и да изведувам многу подобро на области со клучни резултати на дигитален маркетинг. Неизмерното учење ми овозможи да го водам растот на бизнисот и да ги намалам трошоците за стекнување клиенти. Јас ги препорачав нејзините услуги на моите пријатели и врсници.

Тушар Синг
Виш менаџер маркетинг, екс Тата небо

Од Пенкалото на Проф

Добијте најсвесен, уникатен, активен увид во дигиталниот маркетинг од професорот на IIM БЕСПЛАТНО. Имплементирајте ги за да Растете во повеќекратна работа. Зачленете се на блогот и добијте ги најновите написи во вашата електронска пошта секоја недела.

Прочитај повеќе

Проверете ги нашите книги

Добијте ја најновата акција за акција за дигитален маркетинг, објавена од МекГрав Хил. Текстот содржи сеопфатни теоретски концепти, нивни практични апликации, студии на случај и примери за индиски и глобален контекст. Започнувам од самите основи на оваа тема и се проширувам на напредни теми како оптимизирање на корисничко искуство, напредно оптимизација, кампањи за оптимизација, маркетинг на социјални медиуми и друго.

ИСТРАЖУВАЊЕ

Сведоштво за нејзината академска строгост, проф. Сема, исто така, пишува рецензирани трудови за дигитален маркетинг, маркетинг и рекламирање. Објавено во водечки национални и меѓународни списанија за маркетинг и управување.

СТУДИИ НА СЛУЧАЈ

Напишав студии на случај на водечки меѓународни и индиски брендови како педагошка алатка за управување. Објавено на порталот за издаваштво Харвард Бизнис.

ВЕБИНАРИ

Ајде виртуелно патување со мене додека разговараме за многу интересни и важни теми во моите веб-страници! Интеракција со мене од апсолутно насекаде, иако моите сесии за вебинар. Можете да се регистрирате за моите претстојни веб-пристаништа и да го добиете снимањето за сите минати веб-поседи исто така!

Вебинар за програма за развој на факултет за дигитален маркетинг

Дали сакате да го расипете вашиот бизнис?

Научете Дигитални Маркетинг!

Професорот Сема Гупта е вонреден професор по дигитален маркетинг во IIM Bangalore. Таа е стручен тренер за дигитален маркетинг и консултант. Таа, исто така има дигитална агенција за маркетинг во случај да ви треба помош за развој на вашата деловна активност.

ФИРМИ, кои веруваат во нас

Логоа на компании кои ни веруваат

ПРИЈАВУВАЊЕ НА МЕДИУМИТЕ

Присуство на медиуми

Најчесто поставувани прашања

Дигиталниот маркетинг е компонента на маркетингот што вклучува употреба на Интернет или електронски уреди за привлекување клиенти. Дигиталниот маркетинг се прави преку дигитални канали како што се социјални медиуми, мобилна апликација, маркетинг со содржина или пребарувач како Google. Во денешно време, дигиталниот маркетинг е распространет и се користи наместо традиционалните маркетинг методи, како што се печатени реклами или физички маркетинг. За да се изврши, мора да се формира соодветен план или стратегија за дигитален маркетинг. Бидејќи дигиталниот маркетинг е многу баран, така луѓето се одлучуваат за курсеви по дигитален маркетинг за да станат експерт во оваа област. Ако за прв пат се обидувате со дигитален маркетинг, проверете го овој напис Како да направите дигитален маркетинг за стартување.

Научете ги врвните вештини што ги поседуваат професионални дигитални маркетери:

Подобрете ги вештините за пишување текстови: пишувањето содржина и пишувањето на копирање се јадрото на дигиталниот маркетинг. Вашата содржина треба да биде релевантна и привлечна за да ги убеди посетителите да ја извршат посакуваната задача. Во дигиталниот маркетинг, содржината се користи на многу места како што се е-пошта, блогови, видеа и е-книги. Проверете го овој напис Совети за блогирање за блогирање како професионалец да ги подобрите вашите вештини за пишување содржина.

 Фокус на оптимизација на пребарувачи (СЕО) и маркетинг на пребарувачи (СЕМ): Без оглед колку е добра вашата содржина, но нема корист ако луѓето не можат да ја пронајдат. За возење сообраќај кон вашата веб-страница, вашата содржина мора да има релевантни клучни зборови и мора да се рангира на првата страница на Google.

 Развивање Аналитички вештини: Во дигиталниот маркетинг, потребно е да се користи алатка за анализа на податоци, како што е Google Analytics, што помага да се разбере однесувањето на публиката и да се обликува стратегијата за маркетинг соодветно. Проверете го овој напис  Најдобри алатки за дигитален маркетинг за анализа на конкуренција да дознаете повеќе за алатките за дигитален маркетинг.

 Работете на вештини за управување со односи со клиенти (CRM): Тоа вклучува поврзување со клиенти на лично ниво и освојување на нивната доверба. Работете на вашите комуникациски вештини за лесно да ги убедите.

Работа на вештини за дизајн: луѓето повеќе ги привлекуваат визуелни графики и слики отколку текстот. Во дигиталниот маркетинг, клучно е да се опремите со основни вештини за дизајнирање или фотошоп за ефикасно да ја пренесете вашата порака до публиката.

Изборот на дигитален маркетинг како пат во кариерата е од корист бидејќи ова поле рапидно расте. За да бидат во чекор со растечката побарувачка, се повеќе и повеќе квалификувани професионалци за дигитален маркетинг се регрутираат секоја година. Секоја компанија без разлика дали е МНК или мало и средно претпријатие или почетна компанија; На B2B или B2C му треба дигитален маркетинг. Сè што треба да направите е само да работите на вашиот SEO, SEM, аналитички и комуникациски вештини за да добиете работа од вашиот сон за дигитален маркетинг со висока плата. За да добиете повеќе увид во дигиталниот маркетинг, проверете го овој напис Како да започнете кариера во дигитален маркетинг како освежувач.

 • Да, можно е самостојно да научите дигитален маркетинг. Тоа е поле на студии каде вашето образовно потекло не е важно. Можете дури и да започнете од нула и да станете експерт за дигитален маркетинг. На крајот на денот, не е важно колку курсеви полагате. Треба да вежбате многу за да ги зајакнете концептите. Појдете на два или три онлајн курсеви за да се запознаете со основите на дигиталниот маркетинг. Еве некои од најдобрите курсеви каде што можете да добиете А до Ш дигитален маркетинг, како и маркетинг на социјалните медиуми за неколку дена:

  .

Областа за дигитален маркетинг е полна со можности. Најдобриот дел за дигиталниот маркетинг е тоа што можете ефикасно да работите од дома. Покрај заземање работа, можете да бидете и консултант или хонорарец. Можете исто така да отворите своја агенција за дигитален маркетинг. Во Индија, просечната плата на дигитален продавач за почетници / освежувачи е околу 3 до 4 лах годишно. Платата зависи и од квалификацијата, индустријата и локацијата. Постојат различни улоги што се нудат во професијата дигитален маркетинг, а платата варира соодветно.

Еве неколку работи што треба да ги имате предвид за започнување кариера во дигитален маркетинг без искуство.

 • Дознајте ги основите на дигиталниот маркетинг и добијте сертификација: За да станете дигитален маркетер, не е потребно да имате универзитетска диплома. Затоа, за да ги докажете своите вештини, од суштинско значење е да добиете сертификација. Се споменуваат некои од овластените курсеви:

Дигитален маркетинг А до З

Bootcamp маркетинг на социјални медиуми.

 • Создадете извонредна биографија и профил на LinkedIn: Пред да аплицирате за работа, проверете дали имате динамична биографија која се состои од сите ваши квалификации поврзани со дигиталниот маркетинг на прецизен и јасен начин.
 • Придружете се на LinkedIn: LinkedIn е страница за професионална заедница каде што можете да се поврзете со експерти од различни области што може да ја зголемат веројатноста да се сместите во вашата компанија од соништата. Затоа е добро да го одржувате ажурираниот профил на LinkedIn.
 • Подобрете ги вашите аналитички вештини: За да станете успешен дигитален маркет, од суштинско значење е да ги разберете основите на мерилата за социјални медиуми и аналитиката на Google.
 • Знајте ги најновите трендови: Дигиталниот маркетинг е поле каде треба да бидете разноврсни. За да останете напред во играта, проверете дали сте запознаени со трендовите, па затоа е добра практика да ги читате блоговите и статиите поврзани со дигиталниот маркетинг. Можете да го посетите ова блог да се запознаат со најновите трендови на дигитален маркетинг.

Дигиталниот маркетинг е важен за бизнисот затоа што:

 • Тоа е еден од најдобрите начини за зголемување на продажбата и поврзување со поширока публика кога ќе се спореди со традиционалниот маркетинг.
 • За мал бизнис, дигиталниот маркетинг е економичен метод за генерирање профит.
 • Дигиталниот маркетинг овозможува мерење со разни аналитички алатки кои можат да помогнат во оптимизирање на постојната маркетинг стратегија.
 • Со дигитален маркетинг, можете лично да комуницирате со публиката, да одговорите на нивните прашања што помага во градењето лојалност кон брендот.
 • Дигиталниот маркетинг може да го зголеми сообраќајот на вашата веб-страница со користење на техники за дигитален маркетинг како што се SEO, SEM, маркетинг со содржина, маркетинг преку е-пошта, маркетинг на социјални медиуми и многу повеќе. Проверете го овој напис Врвна алатка за поддршка на дигиталниот маркетинг за раст на бизнисот да знаете повеќе за ваквите техники.

Секој може да научи дигитален маркетинг затоа што не е потребно да има универзитетска диплома за да научи дигитален маркетинг. Можете исто така да научите дигитален маркетинг со читање блогови, книги и други материјали достапни на пазарот. Но, за да започнете со главата, потребно е да се запишете на најдобриот сертифициран курс за дигитален маркетинг. Постојат различни курсеви за дигитален маркетинг на располагање, но преферирајте ги оние што ги предаваат познати професионалци за дигитален маркетинг. Тука пријавив некои од најдобрите курсеви и книги што ги нуди кредибилниот факултет на IIM Бангалор.

Со зголемување на бројот на корисници на Интернет и усвојување на технологија, работни места за дигитален маркетинг се барани. Оваа индустрија се случува да да биде во вредност од 160 милијарди долари до 2025 година. Расте со стапка од 30% секоја година. Поради овие фактори, можностите за работа во дигиталниот маркетинг се огромни во Индија. Во зависност од вашите вештини, постојат различни профили во дигиталниот маркетинг за кои може да бидете ангажирани:

 • Извршен директор на социјалните медиуми
 • Аналитичар за оптимизација
 • Писател на содржина
 • Менаџер на кампања

Еве неколку примени методи за да се добијат клиенти:

 • Создадете веб-страница со привлечна страница за слетување: За да ги промовирате вашите услуги, потребно е да имате веб-страница. Освен тоа, можете да прикажувате профитабилни понуди на вашата целна страница за да привлечете клиенти. Проверете 13 совети за изградба на целна страница што преобразува.
 • Побарајте упати од постоечки клиенти: Бидејќи вашите постојни клиенти се веќе запознати со вашите услуги, така можете да им се обратите за да ги упатите вашите услуги на некој друг. Може да побарате упати од членови на семејството, минати клиенти и вашата професионална мрежа.
 • Зголемете ја вашата мрежа: дигиталниот маркетинг е поле каде што е потребно да се има добро вмрежување. Ова може да се направи со тоа што сте активни на различни платформи на социјални медиуми и одговарајќи на прашања на луѓе. Покрај тоа, можете да присуствувате на конференции за да запознаете нови луѓе и да најдете нови клиенти.
 • Регистрирајте ја вашата агенција за дигитален маркетинг: Штом вашата агенција за дигитален маркетинг се претвори во приватна ограничена компанија или регистрирана компанија, клиентите ќе ве сметаат за доверлив.
 • Партнер со други агенции: би можеле да соработувате со други бизниси со соседни ниши, бидејќи тоа ќе им користи на сите. На пример, агенција за дигитален маркетинг може да соработува со веб-дизајнер за да изгради веб-страница.

Воопшто не! Учењето дигитален маркетинг не е тешка задача, но предизвикувачкиот дел е да ги убедите клиентите да се одлучат за вашите услуги. Постојат многу професионалци за дигитален маркетинг, како и агенции како ваши конкуренти. Оттука, треба да се истакнете во толпата со стекнување вештина различна од другите. Можете брзо да научите дигитален маркетинг од нула со запишување на добри курсеви за дигитален маркетинг под надзор на реномирани професионалци за дигитален маркетинг. Овие два курса се многу добри за учење дигитален маркетинг и маркетинг на социјални медиуми.

Курс за дигитален маркетинг од А до Ш

Bootcamp маркетинг за социјални медиуми

Дигиталниот маркетинг е потреба на часот. Како резултат, многу луѓе работеа напорно и станаа врвни професионалци за дигитален маркетинг. Проф. Сима Гупта е врвен дигитален маркетинг кој ги меша академците со пракса. Таа е професор по дигитален маркетинг на IIM Бангалор. Таа има популарен учебник за дигитален маркетинг што го користат колеџи и универзитети, како и професионалци. Таа обучи повеќе од 10,000 500+ директори, вклучително и CXO, XNUMX+ компании и се консултираше со многу компании. Можете да видите нејзиниот профил.

Сорав ainејн е исто така еден од истакнатите дигитални маркетинг, консултанти, говорители и обучувачи. Тој беше признат од Глобалниот младински маркетинг форум како „Топ 25 професионалци во социјалните медиуми на Индија“.

Пин Тоа на Pinterest

Забрзано вртете го вашиот бизнис!

Придружете се на нашиот билтен за е-пошта за да добиете А. бесплатен курс за дигитален маркетинг. Брзо следете ја вашата онлајн кариера. Придружи се сега. Бесплатно е!

Забрзано вртете го вашиот бизнис!

Придружете се на нашиот билтен за е-пошта за да добиете А. бесплатен курс за дигитален маркетинг. Брзо следете ја вашата онлајн кариера. Придружи се сега. Бесплатно е!